Saturday, November 19, 2011

Cikgu Tadika nak Telan Mickrofon

Asslamulaikum ^_^
dan salam sejahtera......

errrhm...na tulis ape yerk...busan-busan asyik siapkan tutorial..pastu godeh2 pictures nampk gambar hari penyampaian hadiah anak sedara deyda last wekends..n dat time recall me to the moment i kne tempik ngn microphone ngn ckgu tadika nyer..

errrkk...na terkencing terus coz suara dia kan uolls sgt nyaring..even dia cakap pon nak kuat-kuat padahal cakap ngan microfon kot...errrr...setiap kali dia bercakap..berdesing telinga ni....Banyak persembahan daripada kanak-kanak tadika tu termasuk la aktiviti mewarna. syaratnya ibu bapa boleh mewarna sekali.
Pastu kakak ipar deyda pergilah tanya cikgu sorang  ni boleh ta deyda na join sekali coz time tu anak sedara deyda dua orang took part.so memg ta der masa ngn baby lagi.
"DIA CAKAP BOLEH"..

Hah kemain ag awok noooo....sekali kene berdesinggggggg!




So i pa lagi keluarkan semua teknik dan skills mewarna i..kemain ag tuuuu weh mewarna...sonok haih...untung-untung boleh menang hadiah no1..hihihi....
dalam dok syok mewarna ni ngan anak sedara deyda dtg sorang cikgu tadika ni dengan mikrofon..
dengan kuat berdensing macam saya ni ta dak telinga dan sebagai menghargai penggunaan mikrofon tu dengan lantang dia  tempik depan deyda guna mikrofon
"AWAK ADA KENA MENGENA TAK NGN TADIKA NI"
Perghhhhh ayat kemain ag...membutang mata i ni...
(Dalam hati: hey nak cakap pom elok2 la..per ingat orang ta der maruah ker...tolong mewarna jer..ta payah nak tempik guna mikrofon tuuuu...memg macam nak telan MIKROFON laaaa!)

sesaat lepas tu datang sorang cikgu lain rampas kertas yang deyda mewarna dengan anak sedara deyda dan kakak ipar deyda. (ta hade manners betol engkaw..depan students engkaw wat mcm tu sekali....the kids learn from the adult la menggong! cam haner dapat title "Cikgu" tu...layak ker?? tolong pliz cermin diri tuuu..if u r not qualified enuf pliz dun make such silly tings  wahai ckgu yg budiman..those parents are watching your behaviour inside n outside! WAT MALU sajek!)

haishhh..malas na cakap lebey2...tambah dosa jer..rase nyer memg dah tertambah pom..huhuhuu...bg deyda cara dia qualified students sgt murah..pernah u olls jumpa hari penyampaian sijil kanak-kanak 6 tahun ada acara TEKA BIJI KACANG  dan JAWAB TEKA-TEKi...dan u olls thu apa hadiah untuk pemenang tu..hadiah bg teka biji kancang tu dapat hadiah bernilai RM 280 dan teka-teki sebuah basikal bernilai RM100++....doesnt make sense while anak sedara deyda the best students which place her no1 in ranking dapat hadiah file RM4.90...huhuuhuuu...berdekah-dekah ketawa...apa punya taska laaa...during my time BETTER..siap pakai jubah dpt sijil dan piala...ni apa punya laaaaa...tpi u olls taw tak setiap pelajar diwajibkan membayar RM70 seorang untuk buat majlis tu. Rational ker????? bayark mahal untuk untungkan org laen..errrrrr....terlalu banyak kelemahan dan kekurangan...so MINTAK TOLONG LA WAHAI2 CIKGU yg cekik darah..errrk kene ker? boleh laaa dah terang2 cam gitu..hahha...tolong perbaiki mutu pengurusan dan perkhidmatan anda..Jika anda meminta bayaran yang mahal sememangnya ibu bapa akan bayar tapi sediakann dan sajikan sebuah majlis yang menunjukkan harga seperti yg dbayar..ok????? Dan perkara utama yang plg TERKILAN adalah kakak ipar deyda ada tanyakan hal ni awal2 sebelum deyda nyebokkan diri...salah sapa skang ni eh?? kalu ta boley cakap ler lelok..TELINGA ni tebai lagi na dengor...hhuuuhu..saje je nak malukan i..awwwww!

Sekian...
nak ttup citerrrr....moga semuanya hepy2 dihujung minggu ni yaaaa...
Take care semua..ddaaaaaa

LoveShaje::dEyda Mahamad Arsad



6 comments:

BENA said...

kalau macam tuh . budak2 malas nak belajar la sebab baek teka kacang lagi best. hehehehe ;)

dEyda Mahamad Arsad said...

tahu tak pa cik Bena..sumer p serbu teka kacang..huhuhu..

awinfaizny91 said...

apesal la ckgu tuh...xpelah kite doa2 die insap ye.=)

dEyda Mahamad Arsad said...

awinfaizny91 : yep..doa2 macm tu laa....

BENA said...

nanti aja je bebudak teka kacang . senang dapat basikal. hadiah best2. hehehe ;)

dEyda Mahamad Arsad said...

dalam otak penuh KACANG..so kita labelkan TASKA KACANG..yeah..kan2 cik Bena..;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...