Saturday, December 10, 2011

Kenapa Awak Bahgia saye TAK

Asslamualaikum si manish..si tampam...

uhm...nak mulakan perenggan dengan soalan ni...
Kenapa Awak Bahgia saye TAK????

of late this kat fb deyda memg banyak sgt yg bertanya mengenai kebahgian diorang...semuanya membandingkan diri dengan KEBAHGIAAN orang lain...
Deyda salu jugak bace status2 macam tu...dan hari ni..malam ni tertarik sangat nak mengali cerita ni dalam-dalam....



ok dah bace?? itu hanyalah sebahagian kecil maksud bahagia bagi orang-orang terterntu...dan itu bukanlah maksud KEBAHAGIAN yg sebenar kerana itu hanya menurut perasaan dan lebih tepat lagi NAFSU keadaan.Nak tahu kebahgian sebenar,
Cuber kasi deyda pinjam mate 5 minit bace ni..:)




Personally kalau ada yg menanyakan hal mengenai perihal KEBAHGIAN..ini jawapan yg tulus iklah yg mampu deyda berikan..





So deyda harap korang jangan lah cuba meragui kebahagian yang korang sendiri rasai..sebenarnya kebahagian tu terlalu subjective...Berbalik pada hati kita sendiri..jika kita mensyukuri  keadaan dan nikmat yg diberikan kenapa  perlu ada soalan.Kenapa Awak Bahgia saye TAK???? 

*Deyda Mahamad Arsad selalu mendoakan orang-orang disekiling dan yang membaca bahagia hendaknya....InsyaAllah..;)


LoveShaje::dEyda Mahamad Arsad



5 comments:

BENA said...

suka entry nih !

jika hati bertanya mengapa sukar kita mndapat kebahgian..jawab lah dengan perlahan..kebahgiaan kita mukin bukan hari ni..dan nikmat itu dirasai dulu oleh org laen...dan jwablah lagi pada hati bersyukurlah dengan kebahgian yg skrg walaupun pada dasarnya kita mnghadapi dugaanNya setiap hari..itulah jalan kepada kebahgian yg diredhai..InsyaAllah~~;)

dEyda Mahamad Arsad said...

tengs cik Bena manish..;)

fArAh07 said...

huhu. bestttttt

dEyda Mahamad Arsad said...

tengs cik fArAh07 ....heee..;)

Niena Sofea said...

Niena tag kamu disini .. =)

nienasofea.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-singgah-dan-kenal.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...